Vill ni hålla kvaltävling hos er?

Vår kvaltävling har ett enkelt win-win upplägg

Vårt upplägg är enkelt. Klubben anordnar en tävling där vi ger finalplatser till Sverigefinalen som pris till den bästa i varje handikappklass (0-5, 6-10, 11-15, 16-20, 21-25).

Minimum är 5 spelare per klass. Damer och herrar tävlar i samma klass. Vinnaren i varje klass går till den svenska finalen. Pris delas även ut till tvåan och trean i varje klass, totalt femton priser per kvaltävling.

Vi sköter marknadsföring och prisutdelning

Ni sköter start och resultaträkning. De som vinner och går vidare till den svenska finalen på Lydinge Golf & Resort i september, har möjlighet att ta sig hela vägen till Borneo i Malaysia för att representera Sverige i världsfinalen i oktober. Där möts ca. 40 nationer och tävlar i världens största golfamatörtävling.

Vem var Sven Tumba?

Tävlingen skapades av Sven Tumba och Birthe Bergelv, för 25 år sedan, och har Prinsessan Birgitta som skyddsling och Jesper Parnevik som hedersordförande. Anledningen till att Sven startade tävlingen var att han ville att även amatörer skulle få uppleva hur det var att spela som professionella.

Sven representerade Sverige i fotboll och ishockey, tog bland annat tre VM-guld, deltog i två OS, tog medalj båda gångerna, var svensk mästare i vattenskidåkning och slutligen i golf, där han gjorde golfen till en folksport i Sverige, introducerade golf i det forna Sovjetunionen.

Kvaltävling på er golfklubb

Vill ni hålla kvaltävling hos er? Kontakta oss för mer information, info@wagcsweden.se

Läs mer om Tävlingsregler

Mera information om våra tävlingar