OM WAGC

World Amateur Golfers Championship grundades av Sven Tumba.

Sven representerade Sverige i fotboll och ishockey, tog bland annat tre VM-guld, deltog i två OS, tog medalj båda gångerna och slutligen i golf, där han gjorde golfen till en folksport i Sverige, introducerade golf i det forna Sovjetunionen, samt skapade World Amateur Golfers Championship, den största amatörgolf händelse i världen. Detta är bara ett litet axplock av Svens kreativa skapande.

Sven brydde sig om varenda person han kom i kontakt med, har berört tusentals liv personligen och nådde ut till miljontals människor genom idrott.

Sven lämnar ett outplånligt arv som kommer att leva för evigt, genom den fortsatta tillväxten av World Amateur Golfers Championship i världen.

Svens motto var “Sport Promotes Friendship and Business” och detta är sedan starten 1995 World Amateur Golfers Championships motto.

World Amateur Golfers Championship och World Amateur Golfers Invitational är två separata tävlingar som spelas samtidigt.

World Amateur Golfers Championship

I mer än två decennier har World Amateur Golfers Championship inspirerat amatörgolfare från hela världen att ta utmaningen att inom sin egen hcp-klass få spela som proffs och uppleva den stolta känslan av att representera sitt land i en VM-final. Vinnarna i respektive handikappklass får åka och spela i världsfinalen utan kostnad.

Mästerskapet börjar som en nationell tävling i länder runt om i världen, där vinnarna från fem handikapp klasser representerar sitt land både som ett lag och individuellt inom sin hcp-klass.

Nationella lag från hela världen utmanar varandra om VM-titeln liksom VM-titeln som individuell spelare i den egna klassen.

World Amateur Golfers Invitational

World Amateur Golfers Invitational är en del av World Amatuer Golfers Championship som ger golfare möjlighet att uppleva ett världsomfattande mästerskap, utan att behöva kvalificera sig . World Amateur Golfers Invitational är en 2-manna lagtävling som spelas på samma banor som mästerskapet och med samma regler.

Bjud med din make/maka, familjemedlem eller vän

World Amateur Golfers Invitational är inte bara en stor upplevelse för golfare, det finns mycket att ta del av även för icke-golfare. Valfria och anpassade utflyktspaket sammansatt för att passa många olika intressen.