• Obs! Svenska kvaltävlingar 2020 inställda

  Se information nedan

Vi ställer in våra kvaltävlingar!

Till följd av pågående pandemi med Coronaviruset så har vi beslutat att ställa in alla svenska kvaltävlingar i år.

 

Idén med att spela kval är ju att kunna ta en plats i det svenska laget och få åka och spela final någonstans i världen i år är det Cancun, Mexiko. Då vi inte kan hålla några kval kan vi heller inte delta i världsfinalen i år.

 

Så nu satsar vi och planerar för 2021 istället som vi hoppas kommer att bli ett toppenår! Vi ses då…

Sverigefinalen bokad!!

World Amateur Golfers Championship Sverigefinal kommer ske den 19 september 2020 på Golfstar Lindö Äng och Lindö Dal, Stockholm. Vi ser fram emot nya spännande kvaltävlingar för slutspel i Sverigefinalen.

Vinnarna i Sverigefinalen, Team Sverige, får sedan representera Sverige på Världsfinalen i Cancun, Mexico.

HCP regler för WAGC Swedens tävlingar

Vinnare i kvaltävling som går vidare till Sverigefinal, spelar i samma klass, och med samma HCP, som man vunnit (eller lägre).
OBS! Höjning av HCP godtas inte.

En spelare kan endast vinna en kvaltävling per säsong. Det går bra att spela fler kvaltävlingar efter vinst, men resultatet räknas ej med.

För övriga som inte vunnit är det fritt fram att spela så många kvaltävlingar ni vill tills ni har er bästa dag, och vinner, och går vidare till Sverigefinalen.

Välkommen till en ny golfsäsong med WAGC Sweden!

Världsfinalen 2020 i Cancun, Mexico

Besök Worldgolfers hemsida för att läsa mer om världsfinalen 2020 som spelas i Cancun, Mexiko, den 17-24 oktober 2020.

Så här går det till:

Kvaltävlingar spelar på många ställen i landet och en tävling spelas i Spanien för svenskar som bor eller vill spela där. Vinnarna i respektive kvaltävling får vara med och spela i Sverigefinalen den 19 september 2020 på Golfstar Lindö Äng och Lindö Dal, Stockholm.

Priset till de fem vinnarna i Sverige-finalen, Team Sweden, är att få representera Sverige i världsfinalen, inklusive resa, boende och 6 dagars spel (2 träningsrundor och 4 tävlingsrundor).

Hitta kvaltävlingar nära dig

 • Mona Tumba Art

  På Monas hemsida kan du se och köpa hennes konst som är

  inspirerad av den svenska skärgården och solen i Florida.

  http://monatumbaart.se/

  mona-tumba-signature

Kvaltävlingar nära dig

2019 års kvaltävlingar spelades på 19 platser i landet. Kvaltävlingar för 2020 fylls på vartefter. Sverigefinalen spelas på Golfstar Lindö Äng och Lindö Park, Stockholm.

Läs mer

World Amateur Golfers Invitational (WAGI)

Vill du också vara med och spela i Cancun? Det finns möjlighet att köpa din plats och vara med och spela i ett WAGI team. Detta är det dock väldigt få platser så skynda.

Läs mer om WAGI

Sven Tumba - Founder

Sven lämnar ett arv som lever vidare. Svens motto “Sport Promotes Friendship and Business” är sedan starten 1995 mottot för World Amateur Golfers Championships.

Läs mer om Sven Tumba

Våra sponsorer

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen och samla in anonym besöksstatistik. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies.

Jag samtycker.